Австралийската златна рафинерия Perth Mint се готви да пусне нов вид златна криптовалутаСлед няколкото труса

...
Австралийската златна рафинерия Perth Mint се готви да пусне нов вид златна криптовалутаСлед няколкото труса
Коментари Харесай

Големият спад в цената на Bitcoin кара инвеститорите да купуват злато

Австралийската златна рафинерия  Perth Mint  се готви да пусне нов вид златна криптовалута

След няколкото труса в света на Биткойн криптовалутата и затварянето на спорния онлайн трейдър bitconnect , инвеститорите в лесните облаги започнаха все по-често да се оглеждат за по-сигурни други възможности. В тази връзка, през последните дни има мощен растеж на закупеното злато от частни лица, съобщава Tavex.

Други огромни дилъри на капиталово злато в Съединени американски щати и Европа също регистрират огромен скок в продажбите. Европейският дилър coininvest и американската GoldCore отчитат непредвидени поръчки за златни монети, достигащи продажби от общо 30 кг (около милион щатски долара) капиталово злато дневно.

Според западните анализатори повода е, че големите бързи облаги от скока на цената на биткойните стартират да се изпаряват и частните вложители избират „ да затворят “ насъбраните пари във допустимо най-сигурната инвестиция – физическото злато.

По-любопитното е, че играчи, които обичайно не се свързват с инвестиция в злато, са главният покупател. Причината е, че същите милениъли (родени сред 1984 и 1994 година) са и един от моторите на пазара на криптовалути, само че и те, като всеки различен вложител, схващат, че краткосрочните крипто облаги няма по какъв начин да запазят стойност. Освен в случай че не се прелеят в света на физическите скъпи метали. Най-популярните капиталови артикули, закупувани от „ младите вложители “, както в чужбина по този начин и у нас, са монетите от една унция и английските суверени. Кюлчетата от 20 и 50 грама също са желан артикул, разясняват от българската борса за злато и сребро Tavex.

Всичко това не значи, че краят на криптовалутата идва. Австралийската компания Perth Mint, се готви да пусне нов тип криптовалута, зад която да стои стабилността на златото. Тяхната цел е да трансферират стабилността на инвестицията в злато в другояче извънредно волатилния пазар на цифрови валути. По-този метод те се надяват да предложат същинско цифрово злато, което може да се закупи от всеки един човек по света.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР